Билд Топ Лукс винаги с най-новите иновации в строителството

На най-голямото строително изложение в света BAU през 2015 г. екипът на Билд Топ Лукс ООД се запознава с Фасадна система Schüco FWS 60 CV.
Schüco Fassade FWS 60 CV е нова генерация фасадна система за вграждане на класически и за по-високо етажно ниво прозорци с широк спектър на приложение. Системата се отличава с максимална пропускливост на светлината, тънки видими профилни широчини и висока функционалност.

Революционно решение

Непрекъснато повишаващите се изисквания за шумо- и топлоизолация през последните години водят до създаването на все по-масивни прозоречни профили. При това изглеждаше, че не могат да бъдат изпълнени всички технически изисквания с една универсална елегантна системна конструкция. Сега Schüco създава едно революционно решение, а именно фасадната система Schüco FWS 60 CV (Concealed Vent), която свързва максималната пропускливост на светлината, тънките видими профилни широчини с високата функционалност и оптималната топлоизолация. Тя гарантира максимална пропускливост на светлина чрез сливане на носещите части и крилото: отваряемите части и неотваряемите елементи отвън не могат да бъдат различени. Това е уникално за този бранш. Единствено видими са дръжката и отваряемите части от вътрешната страна чрез плоска филигранна фуга между касата и крилото. Възможно е отваряне по хоризонтална и по вертикална ос.

Разширени функции

Към разширени функции спадат високо качествена външна, средна и вътрешна улътнителна система, приложима при фасади с най-високи изисквания за натоварвания при вятър и кос дъжд.

  • Един от начините за вграждане на фасадата FWS 60 CV е като прозоречна лента върху брюстунг: оформяне като прозоречна лента върху брюстунг, лесен монтаж върху брюстунга посредством системни монтажни детайли, възможност за комбиниране със стандартна система FWS 60.
  • Друг начин за вграждане е като окачена фасада със студени зони. Този начин се характеризира с оптически непрекъсната Pfosten-Riegel Fassade, наличие на Pfosten във вентилируемата зона и монтаж под формата на хоризонтални елементи.
  • Третият начин за вграждане е като прозорец – едно оптически елегантно решение, при което връзката към стената се осъществява от системни компоненти. Възможност за вграждане на обков SimplySmart.

Schüco Fassade FWS 60 CV

Споделете статията